Τελειώνοντας το Δημοτικό

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι 6 χρόνια πέρασαν τόσο γρήγορα. Πάντως δε νομίζω ότι 6 χρόνια στο γυμνάσιο θα περάσουν τόσο γρήγορα όσο στο δημοτικό.

school kids

Θυμάμαι όταν ήμασταν όλοι πρωτάκια και τρέχαμε γύρω γύρω στο προαύλιο. Που φοβόμασταν τα μεγάλα παιδιά, ή όπως τους λέγαμε τότε, ‘Τους Γίγαντες’
Θυμάμαι όταν πήγαμε δευτέρα και νιώθαμε περήφανοι που δεν ήμασταν πια οι μικροί του σχολείου. Που δεν φοβόμασταν πια τους γίγαντες.
Θυμάμαι στη τρίτη, που ήρθαν καινούρια παιδιά στο τμήμα μας, να αντικαταστήσουν αυτά που έφυγαν.
Θυμάμαι όταν ήμασταν τεταρτάκια. Την πρώτη χρονιά που θα παίρναμε μέρος, στην γιορτή λήξης των μεγάλων παιδιών.
Θυμάμαι πέρσι, στην πέμπτη, που αποκτήσαμε πάρα πολύ αυτοπεποίθηση. Που λαχταρούσαμε να πάμε έκτη δημοτικού. Να γίνουμε οι μεγάλοι του σχολείου!

Θυμάμαι, θυμάμαι, θυμάμαι… Μπορώ να θυμηθώ τα πάντα από το δημοτικό. Και μπορώ να φανταστώ το γυμνάσιο. Όλα θα είναι τόσο διαφορετικά! Θα ξαναγίνουμε οι μικροί του σχολείου.

Φαντάζομαι τον τεράστιο χώρο και τα γήπεδα, γεμάτα παιδιά.
Φαντάζομαι τις τάξεις.
Φαντάζομαι τους καινούριους μου συμμαθητές και τα αμέτρητα παιδιά που θα είναι στο σχολείο.
Φαντάζομαι τα καινούρια μαθήματα και τις εξετάσεις.
Φαντάζομαι τους καθηγητές.

Για τώρα μπορώ μόνο να φανταστώ. Σε λίγο καιρό θα μπορώ να δω και μόνη μου. Αλλά τι κι αν δε θέλω να δω; Αν δε θέλω να μάθω; Αν δε θέλω να πάω στο γυμνάσιο; Φυσικά και θέλω να πάω. Αλλά υπάρχει και μια άλλη πλευρά. Η αλλαγή θα είναι μεγάλη. Αυτό είναι που φοβάμαι.

Μερικές φορές φοβόμαστε να αποδεχτούμε την αλήθεια. Να αποδεχτούμε μια αλλαγή στη ζωή μας. Αυτό πρέπει να κάνουμε τώρα. Να αποδεχτούμε την αλλαγή από το δημοτικό στο γυμνάσιο.

photo by: Ana Fukase

Advertisements

7 thoughts on “Τελειώνοντας το Δημοτικό

 1. Εβελίνα καλημέρα!!! Συγχαρητήρια !!! Είσαι ένα καταπληκτικό παιδί και πιστεύω ότι θα ανέβεις πολύ- πολύ ψηλά στη ζωή σου.Πως να μη γίνει αυτό με τέτοια καταπληκτική μητέρα που έχεις!!!Εχω κι εγώ μια κόρη στην ηλικία τη δική σου η οποία σε θαυμάζει κι έχει ρουφήξει καθε άρθρο σου.Προβληματίζεται και εκείνη για την μετάβαση αυτή και είναι αρκετά πιεσμένη.Διαβάζοντας το άρθρο σου όμως ανακουφίστηκε γιατί είδε ότι και άλλα παιδιά έχουν τις ίδιες ανησυχίες και πως τις αντιμετωπίζουν.Είμαστε φανατικές θαυμάστριες σου ,σε διαβάζουμε και σου στέλνουμε την αγάπη μας.Καλημέρα !!!!!

  • Είναι αλήθεια. Όλους τους προβληματίζει αυτό το θέμα. Χαίρομαι που ακούω ότι με διαβάζετε. Ειλικρινά, σημαίνει πολλά. Και χαίρομαι που με διαβάζει κάποιος στην ηλικία μου!

   Χαιρετίσματα,
   Ένα εκτάκι που σύντομα θα γίνει πρωτάκι 🙂

 2. Η τελευταία σου φράση είναι ακριβώς αυτό που έχει πει ο Nathaniel Branden, γνωστός ψυχολόγος «The first step toward change is awareness. The second step is acceptance»
  Να θυμάσαι ότι αναπτυσσόμαστε συναισθηματικά και νοητικά μόνο με τις αλλαγές και όχι με τη σταθερότητα. Κράτησε τις όμορφες αναμνήσεις που έχεις από το Δημοτικό και προχώρα μπροστά, θα τα πας περίφημα στο Γυμνάσιο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s